Mano i Dado: Knjiga proljetnih i ljetnih pustolovina. Knjiga 1.

 96 stranica, ilustracije u boji, format 17 x 24 cm, tvrdi uvez 


Mano i Dado: Knjiga proljetnih i ljetnih pustolovina. Knjiga 1.

109,00 kn
Knjiga trenutno nije dostupna za narudžbu :(

Mišići Mano i Dado najbolji su prijatelji.

Zajedno otkrivaju svijet i uživaju u svakojakim pustolovinama. Katkad grade kolibice na stablu, katkad spašavaju ribice u jezeru. Katkad i njih treba spašavati! No uvijek pronađu najdomišljatije načine da se sakriju od kiše i nevremena. A kada zagusti, uvijek će jedan drugome priskočiti u pomoć!

Maštovite i vješto ilustrirane knjige austrijskog pisca i slikara Erwina Mosera odlikuje osobita toplina i srdačnost. Dosjetljivi i simpatični likovi – mišići Mano i Dado – lutaju svojim malim svijetom, a svako godišnje doba pruža prigodu za novu vrstu pustolovina. Odvažni su, dosjetljivi i zaigrani pa se mališani s njima lako poistovjećuju. Ilustracije su kvalitetne, duhovite, jasnih obrisa u ugodnim pastelnim tonovima s izražajnim gestama i izrazima lica, s pažnjom za svaki detalj.

U prvoj knjizi pratimo mišje pustolovine u 12 ilustriranih pričica što se zbivaju u proljeće i ljeto. Osim uživanja u prekrasnim ilustriranim pričama, djeca upoznaju što se u prirodi zbiva u svako godišnje doba.

Knjige iz serijala "Mano i Dado" namijenjene su djeci od 2 do 6 godina. Najmlađi će ih slušati prije spavanja, danju razgledavati zabavne ilustracije i vježbati govor, a starija djeca će uz njih lako vježbati početno čitanje.

 

KNJIGA PROLJETNIH i LJETNIH PUSTOLOVINA – Knjiga 1.


I. Male proljetne pustolovine

Poplava

Leteći šešir

Planinski cvijetak

Duga

Jabuka

Ruža

 

II. Male ljetne pustolovine

Skakavac

Kućica od keksa

Crveni cvijet

Teglica meda

Gljiva

Kokošje perje

 

Tehnika usporedne priče u minijaturama

Svaka priča ima zasebnu 'naslovnicu' koja predstavlja lik pričice koja se odvija paralelno s dogodovštinama miševa. Ispod svake glavne ilustracije i teksta nalazi se minijatura koja razvija zasebnu slikovnu priču s duhovitim završetkom.  Ove minijature zbog svoje izrazite jednostavnosti i duhovitosti izrazito su zanimljive najmlađima (dvije do šest godina).

 

Prikaži više
Nedavno ste pregledali