Priče o jazavcu Jošku

Christine Nöstlinger

64 stranice, ilustracije u boji, tvrdi uvez, format 17 x 24 cm, nakladnik: Planet Zoe, 2016.


Priče o jazavcu Jošku

Christine Nöstlinger
99,00 kn
84,15 kn

Jazavca Joška brine što jedini u razredu ne nosi modernu crvenu kapicu. Koji bi se rođendanski dar najviše svidio mami? K tome ga još svaki dan gnjavi nekakav ratoborni zec. Živi li u jazavčevoj šumi strašno čudovište? Svaka pustolovina ove ljupke životinjice ima sretaj kraj, a ispripovijedana je svježe i živo, kako to samo Christine Nöstlinger zna.

Knjiga sadrži sve pustolovine jazavca Joška iz pera slavne austrijske spisateljice za djecu i mlade Christine Nöstlinger. Dobitnica Andersenove nagrade, Memorijalne nagrade Astrid Lindgren i mnogih drugih nagrada i ovdje koristi sebi svojstven i prepoznatljiv način pripovijedanja. Zbirka sabire priče: 

Jazavac Joško i nasilni zec
Jazavac Joško želi crvenu kapicu
Jazavac Joško bere cvijeće za mamu
Joško se boji čudovišta

U prvoj priči Joško ima problema s vršnjakom zecom koji se ponaša nasilnički prema njemu. Otac ima pokoji savjet, ali najbolji savjet da se obrani od nasilnika ima lisica Frida. Joško slijedeći njene savjete i uz malo vlastite mašte uspijeva riješiti situaciju s nasilnim zecom. U drugoj priči u Joškovoj školi postaju popularne crvene kapice. Roditelji ne misle da se treba povoditi za svakom modom, no Jošku je stvarno dosta stare dosadne zelene kape... U trećoj priči Joško želi mami donijeti cvijeće za rođendan, no to se neće odvijati kako bi se inače očekivalo. U četvrtoj priči Joško se mora suočiti sa strahom od čudovišta.

Kao i u ostalim djelima Christine Nöstlinger  i ovdje susrećemo mnogo humora, začudnih situacija i dječjih likova koji su upečatljivi i jaki čak i kad se suočavaju s problemima. I ovdje je prisutan njezin nepedagoški pristup i prepoznatljiv stil pisanja.

Prikaži više
Knjige istog autora
Nedavno ste pregledali