Priče o zečiću Karlu - Razvojne priče za glasno čitanje

Rotraut Susanne Berner

64 stranice, ilustracije u boji, 17 x 24 cm, tvrdi uvez


Priče o zečiću Karlu - Razvojne priče za glasno čitanje

Rotraut Susanne Berner
99,00 kn
89,10 kn
Knjiga trenutno nije dostupna za narudžbu :(

Karlo više nije beba, nego je mališan koji prepoznaje svoje osjećaje, kao i osjećaje drugih i uči kako se s njima nositi (katkad se ljuti, katkad je malo tužan, a ponekad je mama malo tužna, katkad se posvađa sa sestričnom, nečega se uplaši ili sanja ružan san). Možda mu se ne sviđa što se danas jede za ručak. S vremena na vrijeme naprosto voli grickati mrkvice. Uglavnom se lijepo igra sa sestričnom Katjom, ali ima dana kad se posvađaju. Jednom je čak poželio da usred ljeta bude Božić. Događa se da ružno sanja, ima dana kad se ljuti, a svaki dan roditeljima postavlja tisuću pitanja: „Zašto mrkva nije plave boje?“, "Zašto zečići nisu crveni?", "Zašto su vaše uši tako velike?" Stalno je veseo, osim kad je malo tužan. Takav je Karlo i zato ga djeca u cijelome svijetu jako vole.

Knjiga II. "Priče o zečiću Karlu" namijenjena je djeci od 3 godine starosti, sastoji se od 29 kratkih ilustriranih priča o životu zečića Karla. U skladu s dobi malih čitatelja, priče su sada više usmjerene na ponašanje, rješavanje svakodnevnih problemskih situacija i osjećaje djeteta.
 

SADRŽAJ

Karlo je loše volje   4

Zima   6

Pitanja   8

Ujak Vili   10

Božićni praznici   12

Mala nezgoda   14

Jelo   16

Karlo se dosađuje   18

Nevrijeme   20

Karlo ide liječniku   22

Tajna   24

Kućni ljubimci   26

Vrijeme   28

Pranje zubića   30

Tigar   32

Miris   34

Posjet   36

Rođendan   38

Škola   40

Tuga   42

Prigovaranje   44

Izmišljanje   46

Svađa   48

Karlo se ljuti   50

Karlo je spor   52

Karlo i hrušt   54

Hokus pokus   56

Put   58

Samoća   60

Knjige o malenom zečiću Karlu i njegovoj obitelji postale su bestseleri u cijelom svijetu. Objavljene su u desecima zemalja i prevedene na mnoge jezike, uključujući engleski, francuski, španjolski, portugalski, ruski, japanski, slovenski i dr.

Karlo je već osvojio srca mališana diljem svijeta i sada je napokon stigao u Hrvatsku, u izdanjima nakladničke kuće Planet Zoe. Priče su namijenjene mališanima počevši već od 1,5 pa sve do 5-6 godina starosti. U svakoj dobi dijete crpi iz tih priča ono što mu je razvojno potrebno.

 O AUTORICI:

Dječje knjige njemačke ilustratorice i spisateljice Rotraut Susanne Berner postale su bestseleri u cijelom svijetu. Njezine priče i ilustracije odlikuju toplina i jarkost. Upravo takva treba biti najdraža knjiga koju se može razgledavati, čitati, spremati pod jastuk, uzimati sa sobom na put, a poslije, već u odrasloj dobi, prisjećati se kao najdražu knjigu djetinjstva…
Već kao dobitnica prestižnih nagrada u 2003, 2004, 2006. i 2009. godini, slikarica je 2012. godine po četvrti put nominirana za Andersenovu nagradu, najprestižniju svjetsku nagradu za doprinos dječjoj književnosti.

 

BIBLIOTEKA "RAZVOJNE PRIČE ZA GLASNO ČITANJE":


- vezane su uz djetetovu svakodnevnicu i rutinu, prepoznavanje poznatih zbivanja i navika te usvajanje novih novih (npr. ritual odlaska na spavanje i dr.)

- priče u kojima se dijete poistovječuje s glavnim likom i prepoznaje svoje ponašanje i osjećaje (radost, strah, tugu, ljutnju...)

- potiču ga na oponašanje u svakodnevnim situacijama i time olakšavaju svakodnevnu rutinu (npr. buđenje, jelo, odlazak na spavanje, odlazak u šetnju)

- i roditeljima i djeci pomažu u rješavanju svakodnevnih situacija vezanih uz ponašanje i osjećaje (npr. djetetu se ne sviđa ponuđeno jelo, ne želi poći na spavanje, ne želi se obući za van, svađa s vršnjakom i dr.)

- kratke su, jednostavne za čitanje (osobito prije spavanje jer svaka priča traje 2 minute), lake za pamćenje i prepričavanje (potiču razvoj govora, pažnje i dr.)

- oduševljavaju dijete svojim toplim ilustracijama i potiču interes prema njihovom detaljnom proučavanju, kao i prema samostalnom čitanju

- olakšavaju samostalno čitanje (tiskane su tako da olakšaju početno čitanje)

 

Prikaži više
Nedavno ste pregledali