Elias i Agnes Vahlund

Elias i Agnes Vählund švedski su spisateljsko-ilustratorski par, autori nagrađivanoga serijala Priručnik za superjunake.

Elias Vählund (1973.) je švedski književnik za djecu i mlade, scenarist, redatelj i glazbenik. Za grafički roman „Priručnik za superjunakinje “ primio je 2018. godine, zajedno s ilustratoricom Agnes Vählund, nagradu za najbolju dječju knjigu godine na Sajmu knjiga i knjižnica u Göteborgu, a u obrazloženju nagrade žiri je ukazao na „inovativan način pripovijedanja postignut jedinstvenom interakcijom teksta i slike“, „jedinstven pristup temi vršnjačkoga nasilja“, te „ideju da netko ne mora biti rođen kao superjunak, ali da to može postati – čitanjem knjige pronađene u knjižnici.“

Agnes Vählund (1985.) je švedska ilustratorica. Nakon završenoga studija novinarstva, obrazovala se u grafičkom dizajnu. Radila je kao grafička dizajnerica i urednica, nakon čega se potpuno posvećuje ilustraciji. Njezin jedinstveni stil ilustriranja opisuju kao „mračan i tajnovit te u isto vrijeme začudno vedar“ te nadahnut stilom američkih i japanskih stripova. Zajedno sa suprugom Eliasom sukreirala je i ilustrirala zapaženi serijal grafičkih romana „Priručnik za superjunake“.