Prikaz slikovnice "Veliko pranje zuba u zoološkom vrtu" bloga SLOVULJKO:

Svi sastojci potrebni za super slikovnicu – tu su!
Zgodna priča?
Pročitate li samo naslov, već će vam biti jasno o čemu se radi. U zoološkom vrtu nešto strašno smrdi. Upravitelju, gospodinu Vilimu Medonji, simpatičnom bradatom djedici, čini se da nešto nije u redu. I u pravu je. Životinje su prestale prati zube. Uz pomoć Iglice Ježića gospodin Medonja će organizirati veliko pranje zubi i svima na kraju osigurati bijele i zdrave zubiće. Da, to je priča o pranju zubi, ali ispričana na jedan simpatičan, duhovit i pomalo neobičan način. Bez puno prisile, bez puno mudrovanja, a s puno smijeha, blistavih osmijeha i usvojenom porukom na kraju.

Simpatični likovi?
Odakle samo da krenem? Slon koji treba izglancati svoje kljove, mravojed koji tuguje jer nema zube koje bi trebalo oprati, velika bijela psina Vatroslav sa svojih 300 zubi koje treba oribati… I najvažniji, onaj najmanji, maleni gospodin Iglica Ježić, glavni lik ove priče, glavni pomagač gospodina Medonje u ovoj avanturi zvanoj pranje zuba. Maleni će ježić hrabro poslužiti ni više ni manje nego kao četkica za zube za sve ostale životinje. Nema boljeg od životinja u glavnim ulogama ako se nas pita.

Ilustracije?
Cijela je slikovnica prekrasno ilustrirana. Dovoljan je samo pogled na pojedine životinje da odmah otkrijete njihov karakter – tko je prestrašen, tko je tužan, tko je iznenađen – sva vam je jasno čim bacite oko na njih. A najljepši su od svega njihovi široki osmijesi i blistavo bijeli zubi nakon pranja. Tko bi pomislio da morski pas može biti tako zgodan kad se smije?

Nema ovdje previše mudrosti, poruka je jasna – zubi se moraju prati. Baš je ta jednostavnost i neposrednost kojom se promovira važnost pranja zubiju ono što nam se ovdje sviđa. Ovo je jedna prava vesela dječja slikovnica bez teških tema u pozadini, jednostavno stvorena za uživanciju, smijanje i opuštanje. Došla nam je baš kao pravo osvježenje – kako za zubiće tako i za malene glavice!

Prikaz je napisala autorica bloga Slovuljko, a izvorni tekst se nalozi ovdje.

Knjigu "Veliko pranje zuba u zoološkom vrtu" potražite ovdje.

Preporučena dob: 3 do 7 godina
Uvez tvrdi
Broj stranica: 28
Ilustracije u boji

 

 

Povezane knjige:

  Tekstovi - Sve