Torben Kuhlmann
Torben Kuhlman studirao je ilustraciju i dizajn na Sveučilištu za primijenjene umjetnosti u Hamburgu s posebnom naglaskom na ilustriranju knjiga. Od rane mladosti zanimali su ga zrakoplovi, parni strojevi i ostali rani izumi koje je vješto uklopio u svoju umjetnost ilustracije. Omiljene tehnike su mu olovka i vodene boje. Radi također akrilnim i uljanim bojama te vlada digitalnim tehnikama.
Knjigu Lindbergh dovršio je u ljeto 2012. godine.  Ilustrirana pripovijest o hrabrome mišu koji je preletio Atlantik najveće je izdavačko otkriće u kategoriji ilustriranih dječjih knjiga u Europi i Americi u 2014. godini. Radi se o inventivnoj priči sa zadivljujućim ilustracijama koja zarobljava maštu starih i mladih čitatelja. 
Knjiga je odmah po izlaženju dobila velike pohvale publike i kritike te je u 2015. godini nominirana za najugledniju njemačku nagradu za književnost za djecu i mlade Deutscher Jugendliteraturpreis.
Godine 2015. izašao je Maulwurfstadt („Krtopolis“), umjetnička slikovnica u kojem autor likovnim sredstvima, uz minimalnu uporabu teksta, razrađuje alegoriju sadržanu u priči o osnivanju podzemnoga grada krtova koji se vrlo brzo suočava s problemom iscrpljivanja prirodnih resursa. 
Godine 2016. izašla je nova umjetnička slikovnica Armstrong. Velika mišja pustolovina na Mjesecu, nova umjetnička razrada ideje probijanja granica mogućega. I u njoj je glavni lik miš kojeg svi drugi miševi uvjeravaju da je Mjesec napravljen od sira. No on je uvjeren da je Mjesec nešto posve drugo…
 
Pored nominacije za mlade Deutscher Jugendliteraturpreis 2015. godine, autor je primio nagrade: 
 
• Golden Island Award 2015 (Nami Island International Picture Book Illustration Concours)
• Indiefab Winner 2015 (Foeword's Book of the Year Award)
• MGA Book Award 2015, The Best Children Book, Outstanding International Book 2015
• Knjiga mjeseca (srpanj 2014), Deutschen Akademie für Kinder- und Jugendliteratur
• Odlikovana kao jedna od najljepših njemačkih knjiga 2014, Stiftung Buchkunst
• Uvrštena u 7 najboljih knjiga za mlade  čitatelje (Deutschlandfunk)
 
U ljeto 2015.  godine u suradnji s autorovim izdavačem u najvećoj knjižnici u Hamburgu organizirana je izložba originalnih ilustracija i skica iz Lindbergha.
 
Knjige Torbena Kuhlmanna prevedene su na brojne svjetske jezike, između ostaloga i na japanski. Predgovor američkim izdanjima knjige Lindbergh  i Armstrong napisali su Robert van der Linden i Valerie Neal, kustosi u Nacionalnom muzeju aeronautike i astronautike (Smithsonian Institution). 
 
Gledan u cjelini, dosadašnji opus Torbena Kuhlmanna usmjeren je na to da mladim čitateljima na umjetnički i inventivan način dočara (a starije podsjeti) i napravi svojevrsni presjek nevjerojatnih uspjeha koje je čovječanstvo postiglo u protekla dva stoljeća – od izuma zrakoplova do leta na Mjesec – te također suptilno („Maulwurfstadt“) upozori na izazove održivoga razvoja s kojima se moderno čovječanstvo suočava.