Razdoblje od rođenja do treće godine djetetova života izuzetno je važno u razvojnom smislu. Upravo u prvim, odlučujućim i čarobnim godinama počinju se razvijati sve djetetove sposobnosti, mišljenje, emocije i govor, a mozak je najsposobniji za razvoj.

Odavno je znanstveno dokazano da su prve tri godine djetetova života razvojno najvažnije. To je razdoblje najveće plastičnosti mozga i najaktivnijeg stvaranja neuronskih veza. Svaki tjedan, čak i dan, bebinog života u prvim godinama predstavlja velik razvojni korak. Osim da bude nahranjeno, čisto i sigurno, malom je djetetu jednako važno da ga se svakodnevno razvojno potiče. 

U knjizi "Velika knjiga razvojnih aktivnosti od rođenja do 3 godine" opisuju se najrazličitije igre za poticanje tjelesnog, intelektualnog i emocionalnog razvoja od rođenja do 3 godine. Tu ćete naći mnogo zabavnih pjesmica za bebe i mališane, zagonetaka, igrokaza, igara i aktivnosti za svaki od 36 „razvojnih“ mjeseci. Sve su aktivnosti razdijeljene po mjesecima. Zajednička im je svrha poduprijeti razvoj različitih sposobnosti u pravo vrijeme te pomoći mališanu u prvim koracima otkrivanja životnih interesa.

Ovdje su na jednom mjestu skupljene motoričke, glazbene i kreativne igre, igre za razvoj govornih i mentalnih vještina. Neke od njih već stoljećima obavljaju svoje razvojne zadaće. Druge su sasvim mlade, nastale na temelju rezultata suvremenih znanstvenih istraživanja. No, sve izvrsno služe istom cilju: razvoju i zabavi vašeg mališana.

Zato ne čekajte, igrajte razvojne igre sa svojim bebama i mališanima!
 

 

 

Povezane knjige:

  Tekstovi - Sve